Het oog gecorrigeerd

8589891-een-oog-examen-grafiek-is-vaag-op-de-achtergrond-van-een-paar-van-moderne-brilAls het oog niet goed functioneert, zijn er allerlei oplossingen voor handen om de problemen op te lossen. Correctie van ver- of bijziendheid, de meeste voorkomende oogafwijkingen, kunnen meestal simpel bij een opticien worden opgelost. Door het plaatsen van een corrigerende lens wordt het licht op een andere manier gebroken, zodat het weer precies op het netvlies valt. Hierdoor kan je weer scherp zien.

Voor de correctie kun je meestal kiezen uit verschillende opties: de aloude bril, de contactlens of de oogoperatie. Hierbij moet wel gezegd worden dat niet alle oogafwijkingen zich lenen voor correctie met contactlenzen. Ook een oogoperatie met laseren van het oog is niet voor iedere afwijking geschikt.

Als je kiest voor een bril zijn er tegenwoordig heel mooie exemplaren verkrijgbaar. Glazen kunnen vaak heel dun geslepen worden, zodat de oude ‘jampotglazen’ verleden tijd zijn. Door de keuze van monturen of kleuren kun je je onderscheiden. En met de moderne multifocale glazen kun je zowel een leesbril als een gewone bril in één bril combineren. Contactlenzen zijn een goede oplossing als een bril niet gewenst is. De zachte lens is het meest gangbare soort lens. Deze kun je in de vorm van dag-, maand- of nachtlenzen krijgen. Het laseren van het oog kan ervoor zorgen dat je afwijking voorgoed verdwijnt. Geen gedoe meer met brillen of lenzen. Of je in aanmerking komt voor een dergelijke behandeling wordt altijd eerst zorgvuldig onderzocht in een vooronderzoek.

multifocale-glazen